A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eszkalálódik a helyzet? Elindultak az orosz hadihajók, Szíria felé

Könnyen lehet, hogy válaszlépésre készül Vlagyimir Putyin orosz elnök az Egyesült Államok vezette hét végi szíriai légicsapások ­miatt.
Legalább is erre utal, hogy Isztambulban a Boszporuszon láttak átkelni több orosz hadihajót, amelyek szír vizekre tartottak, fedélzetükön a szokásos fegyverzet mellett több tank és katonai szállítójármű volt látható, amelyeket nem is igyekeztek álcázni.

A szír kormányerők április 7-i gáztámadására válaszul szombat hajnalban az amerikai, a brit és a francia haditengerészet egységei porig romboltak három szír katonai bázist, amelyek az oroszok által támogatott Bassár el Aszad szír elnök parancsnoksága alatt álltak.

Putyin elnök már akkor válaszcsapással fenyegette meg a koalíciós erőket, ami után még az ENSZ szakértőiben is felmerült a konfliktus kiszélesedésének lehetősége, akár újabb világháború kitörése.

Bár az orosz válaszcsapás eddig elmaradt, rendkívül nyugtalanító a két hadihajó térségbe irányítása. A hírek szerint rövidesen megérkeznek a szír partoknál, Tartusz városánál kialakított orosz haditengerészeti bázisra. Emiatt ismét napról napra feszültebb a helyzet a térségben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések