Hirdessen itt

Nutellával még jobb: ökörszemsüti, amiből egy tepsi nem lesz elég

Másnapra még puhább lesz az omlós, gyorsan elkészíthető, nutellás ökörszemsüti.
Ökörszem-, angyalszem- vagy ujjlenyomatsütiként is ismerheted a töltött, omlós kekszféleséget. Az egyik elnevezés onnan származik, hogy a közepébe a legegyszerűbb hüvelykujjal mélyedést készíteni. A tésztába szórhatsz mandulát vagy darált diót. Bár kiadós, villámgyorsan elfogy, mert csak úgy eteti magát.

Hozzávalók 50 darabhoz:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Nutella

Elkészítés:

A vajat vedd ki előre a hűtőből, ha puha, könnyebben bánsz vele. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, és dolgozd habosra, majd tedd hozzá a tojássárgáját is. A lisztet mixeld a sóval, a sütőporral, adagold a vajas keverékhez, és dolgozd össze a masszát. Ne lepődj meg, kicsit ragacsos lesz. Takard le, és tedd legalább 30 percre a hűtőbe.

Pihentetést követően már könnyen bánsz a tésztával. Formázz belőle kisebb, dió nagyságú gombócokat, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. A közepükbe a mutatóujjaddal készíts mélyedést. Ebbe rakj kevés Nutellát. Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 12-15 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Figyelj, mert gyorsan sül. Ha kihűl, tedd dobozba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések