A medvehagymás zöldborsókrém feldobja a szendvicseket, de lehet tökéletes előétel vagy vendégváró finomság is.
Helyettesítsd a vajat egészséges és ínyenc zöldborsókrémmel! Ha megkóstolod, sokszor el fogod készíteni. A tejföltől és a krémsajttól finom, krémes lesz az állaga, a medvehagymától pedig pikáns. Legközelebb kipróbálhatod snidlinggel vagy mentával is.
Hozzávalók:
30 dkg borsó
5 dkg krémsajt
2 evőkanál tejföl
3 szál póréhagyma
2 levél medvehagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
Önts egy lábosba kevés olajat, rakd bele az apróra vágott póréhagymát és a medvehagymát, majd kevergetve süsd egy percig. Dobd hozzá a zöldborsót, és párold puhára. Várd meg, míg kihűl, majd add hozzá a tejfölt és a sajtkrémet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és pépesítsd botmixerrel. Ha nem elég krémes, önthetsz még hozzá kevés olívaolajat, hogy lazíts az állagán. Hűtőben tárold, de ne túl sokáig.
0 Megjegyzések