A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lehet más a politika? Úgy tűnik nem. Sallai kitálal az LMP-ről … ez sem más mint a többi …

„Hadházy a fegyelmi eljárása elöl egy megjátszott színdarabba menekült, én meg ostoba módon segítettem neki. Dettin, akitől „lehet más a politika“ elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések, amiket most véletlenül nem Hadházy kérdez, mert őt is megválogatja, hol lásson visszaéléseket” – írja Sallai R. Benedek LMP-s képviselő Facebook-oldalán. Ismert, tegnapi sajtóhírek arról számoltak be, hogy Sallai állítólagosan úgy megütötte a fegyelmi tárgyalása előtt álló Hadházy Ákost, hogy agyráskódást kapott. Sallai posztja érdekes látlelete az LMP belső forrongásainak.
A bejegyzésben elöljáróban arról ír, politikai pályája elején, amikor bocskaiban jelent meg a parlamentben, akkor nácinak nevezték, utána „3 millió hektáros nagybirtokosnak”, míg végül az LMP jóvoltából agresszorrá vált.
Mint kifejtette, a Hadházyval történt konfliktus után nem vette komolyan a történteket, míg nem érkeztek olyan telefonok, hogy „nagy a gáz”, Hadházy agyrászkódást kapott és kórházba került, amit hitetlenkedve hallgatott, „ismervén az igazságot, hogy attól, ami történt biztos nem lelték ilyenek ezt a jóravaló korrupcióüldözőt. Hozzátette, hazaérve édesanyja már azzal fogadta, „jaj kisfiam, téged biztos lecsuknak, mit csináltál?“, bár apja erre csak annyit mondott, „minek köt bele egy Sallaiba…?“. Ezután szövegezett meg egy „így sajnálom, úgy sajnálom“ közleményt a biztonság kedvéért.
Sallai ezután arról ír, az LMP-től való távozása kapcsán sokan kérdezik tőle, mit fog csinálni otthon. Mint fogalmaz, „
mi a fenét csinálnék? Élek. Van aki azt állítja: vége a politikai karrieremnek. Tényleg azt hiszi bárki, hogy ez érdekel? Karrier? Mi a fenét jelent ez a szó? Nekem semmit, az bizonyos. Egy éve jelentettem be a visszavonulást, mert tudtam, hogy ezzel a képmutató, álszent, manipulátor világgal nincs dolgom. Semmi.
Hozzáteszi,
Hadházy játssza a felrúgott focistát, majd délután már tüntetésen tetszeleg, mert mit számít neki bármi, ha szerepelhet? A politikai közéletet uralják az érték nélküli primadonnák, valós ügyeket nem képviselő exhibicionisták és jól tudom: nem tartozom közéjük, nincs köztük helyem.
Arról is ír, szerinte az LMP nem ilyen módon indult, és továbbra is „egy halom rendes ember van” a pártban még akkor is, ha
a felszínre utat is törnek maguknak a széldettik és hadházyk, ettől még továbbra is egy halom jó ember van ebben a közösségben, mi tagadás: András távozása óta kissé háttérbe szorítva. Mondjak le? Lépjek ki? Dehogy teszem! Fel sem merül, zárjanak ki, vagy csináljanak amit akarnak, de Hadházy Ákost nem ütöttem meg, és felháborodásom pedig jogos volt, mert hónapok óta fillérekért árulják az LMP-t és annak minden alapelvét.
Sallai R. Benedek arról is ír,
vajon egyetlen újságíró is megkérdezi Szél Bernadettet, hogy hogy is folyhat fegyelmi eljárás azok ellen, akiket ő úgy kommunikált, hogy „szervezetten“ léptek vissza vele egyeztetve? Érdekel valakit, hogy egy politikus, aki a „lehet más a politika“ feliratot aggasztja magára, hogyan hazudik a szemébe a társadalomnak, amikor a politikai érdeke úgy kívánja?
Szerinte,
egy fertő ez a politika, ahol táplálás híjján nem marad meg a tisztesség, és aki a Fidesz mellett szocializálódik politikára, az olyanná is válik, mint a Fidesz, ahogy a Fidesz olyanná vált, mint az MSZMP, vagy MSZP, vagy talán kicsit rosszabbá. Hadházy sem más: hozta magával a fideszes szocalizációt, azt hiszi, itt is megtehet bármit egy elnök. Most meg, kizárás előtt jön a színdarab, hogy legalább a mandátumát megtarthassa valahogy, mert kínos, hogy bejelentette: vissza fogja adni, ha Orbán győz.
Úgy fogalmazott,
Hadházy a fegyelmi eljárása elöl egy megjátszott színdarabba menekült, én meg ostoba módon segítettem neki. Dettin, akitől „lehet más a politika“ elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések, amiket most véletlenül nem Hadházy kérdez, mert őt is megválogatja, hol lásson visszaéléseket. Mikor barátja, Ungár Peti szexuális zaklatási ügye kirobbant tavaly, akkor az „össze kell zárnunk, ne engedjük a támadást“ politikája volt napirenden, most persze más a menüett.
A távozni készülő Sallai végül arról ír,
Mókás hely ez a politikai közélet, négy év aktív képviselőség után békével a szívemben térek haza, belátva: nem az énfajtámnak való ez. (…) Ahonnan most e sorokat írom, messze van Hadházy, Orbán, Gyurcsány a főváros, és csak a remény van, négy gyermek apjaként: hogy lehet más a politika.
Forrás: facebook.com; fotó: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések