A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Imádkozzatok értem!” – kéri a “káromkodás” miatt halálra ítélt keresztény nő

A Pakisztánban káromlásért halálra ítélt keresztény asszony, Ászja Bibi felhívást tett közzé, hiszen még mindig pislákol egy reménysugár az ügye törvényes megoldására.
„Fivéreim és nővéreim, imádkozzatok és böjtöljetek velem” – hangzik Ászja Bibi szívből jövő felhívása, melyet a multani női börtönből intézett hozzánk április 24-én, meghívva minden keresztényt és jóakaratú embert, hogy csatlakozzon hozzá ezen a különleges napon – április 27-én, pénteken – az imában és a böjtben kérve Istent a szabadulásáért és a békéért.

Az állítólagos káromlásért halálra ítélt keresztény nő 2009 óta raboskodik, nemrég azonban lehetőséget kapott, hogy találkozzon a családjával – számol be róla a Magyar Kurír.

Joseph Nadeem a Vatican Insidernek elmondta: „Ászja jó egészségnek örvend. Nagyon boldog volt, hogy viszontláthatta a családját. Amikor a közelgő tárgyalásról beszéltünk neki, nagyon izgatott lett, reménnyel teli, nagy hittel reagált a hírre, és hálát adott Istennek. Ő valóban példa és jel mindannyiunk számára. Személyesen szeretne hívni mindenkit, akik érdeklődnek iránta, és akik közel állnak hozzá az egész világon, hogy április 27-én lelki közösségüket imádságban és böjtben fejezzék ki szabadulásáért. Nagyon hiszünk a böjt és az ima erejében, mi biztosan csatlakozni fogunk hozzá, és biztos vagyok benne, hogy még sokan tesznek hasonlóan.”

A pakisztáni keresztény közösség szintén úgy vélekedik, hogy Ászja számára újra van remény. A pakisztáni püspöki tanács – egy olyan testület, amely több mint negyven, különböző felekezetekhez tartozó egyházi vezetőt foglal magában, köztük pünkösdistákat, evangélikusokat, adventistákat, metodistákat és más egyházakat, továbbá szoros együttműködésben állnak a katolikus püspöki konferenciával is – nagyrabecsülését fejezte ki a legfelsőbb bíróság elnöke felé, értesülve annak döntéséről, és emlékeztetett arra, hogy „még rengeteg ártatlan ember raboskodik különböző börtönökben, akik szintén igazságos ítéletre várnak.

Ászja és a káromlás büntetéséről szóló törvény többi ártatlan áldozata, mely törvénnyel egyébként rendszeresen visszaélnek, hogy így toroljanak meg személyes jellegű konfliktusokat, valódi igazságszolgáltatásért kiált. Ászja Bibi valójában néhány muszlim asszony és a helyi imám ellene irányuló intrikáinak áldozata – a bíróságnak erre kellene fényt derítenie, objektíven ítélkezni, Ászját szabadon engedni, rosszakaróit pedig felelősségre vonni.

Pakisztánban azonban a helyzet borzasztóan bonyolult, mert a szélsőséges iszlamista csoportok az ilyen ügyekben nagy nyomást gyakorolnak – jelenleg konkrétan Ászja felakasztását követelik. Az igazságszolgáltatásra kifejtett nyomás óriási, előfordultak már önkényes gyilkosságok is, tudniillik megöltek néhány olyan muszlim elöljárót, akik a következményekkel dacolva bátran kiálltak nézeteik mellett, és pártatlanul döntöttek, illetve felmentő ítéletet hoztak káromlással vádolt keresztények ügyében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések