A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ilyen már rég volt. Újból migránsok táboroznak a déli határ túloldalán. Tanyákat foglalnak el!

Horgosnál, a határ szerbiai oldalán sátrakat állítottak fel a migránsok, elfoglaltak több gazdasági épületet, lakatlan tanyát, és várják a pillanatot, hogy átszökhessenek Magyarországra. Belgrádban is megélénkült a forgalom, ott minden nap zajlik az alkudozás az illegális bevándorlók és az embercsempészek között.
A határ közelében lévő bácskai birtok egyik épületébe mintegy félszáz migráns költözött be, az udvarban sátrakat is felállítottak.

„Valahova tovább mennék, de nem tudom hová” – mondta egy 15 éves bevándorló, aki már többször is át akart szökni a magyar határon, csakúgy, mint az ott várakozó migránsok többsége. Eddig azonban hiába próbálkoztak, a magyar hatóságok minden alkalommal visszafordították őket.

Csütörtökön Bács-Kiskun megyében összesen 28 bevándorlót állítottak meg a rendőrök, pénteken hajnalban pedig 4 migránssal szemben kellett intézkedniük Nagylaknál.

A Horgos környékén élők azt mondták, a jó idő beköszöntével ismét egyre több elhagyott házba költöznek be a bevándorlók. Bár a hatóságok folyamatosan próbálják felszámolni az illegális táborokat, az újonnan érkezők miatt ez szinte lehetetlen.

Belgrád központjában időközben már készül az utánpótlás. A szerb főváros parkjában általában a délutáni órákban zajlik az embercsempészek és a migránsok egyeztetése, ekkor dől el, ki melyik határra indul.

„Valószínűleg a magyar határon próbálunk átjutni, összesen kilencen. Kifigyeljük a megfelelő pillanatot, és ha sikerül átszökni a határon, a találkozóponton már várni fog minket egy autó, amivel továbbindulunk Ausztriába” – mesélte a tervet egy afgán migráns.

Folyamatosan érkeznek az új csoportok. A hatóságok adatai szerint áprilisban mintegy 250 illegális bevándorló érkezett Belgrádba.

A görög szigeteken közben több mint 15 ezren várnak arra, hogy tovább indulhassanak nyugatra, és a tengeri útvonalon is folyamatos érkeznek az illegális bevándorlók Európába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések