Hozzávalók
1 csipet só
4 dl tej
1 csipet egész fekete bors
1 dl tejszín
2 darab tojás sárgája
1 marék zsemlemorzsa
20 dkg reszelt sajt
10 dkg Rama margarin
1 csipet szerecsendió
1 fej karfiol
8 szelet karaj
10 dkg átszitált liszt
Leírás
A húst enyhén kiklopfoljuk, lisztben átforgatjuk és kevés olajban megsütjük. A karfiolokat rózsáira szedjük és átmossuk. Elkészítjük a mártást: A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet hozzáöntjük. Átforraljuk, sózzuk és szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. Azt követően hozzáöntjük a tejszínt és az elkevert tojássárgáját hozzáöntjük, majd elkeverjük. A tepsi aljára öntünk egy keveset a mártásból, majd rátesszük a kisütött hússzeleteket. Ráhelyezzük a karfiolrózsákat, majd leöntjük az egészet a mártással. Rászórjuk a reszelt sajtot és a tetejére zsemlemorzsát. Közepes hőfokon, a sütőben pirosra sütjük.
0 Megjegyzések