A mindenki által kedvelt csokis muffin most minden eddiginél puhább lesz. Ezzel a bögrés recepttel nem lehet melléfogni.
Amikor csokis desszertre vágysz, a muffinnál könnyebb és gyorsabb süti aligha juthat az eszedbe. Ez a recept a szokásosnál is egyszerűbb, hisz nem kell időt szánni a méricskélésre, csak használd a tejfölös poharat. A tésztába kerülő tejfölnek köszönhetően a muffin finom omlós és napokig puha lesz. Feldobhatod a tésztát színes mázzal, cukorkákkal. Jobb kísérőt nem kívánhatnál meleg teához vagy habos kakaóhoz.
Hozzávalók 12 darabhoz:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tejföl
0.5 bögre olaj
2 db tojás
10 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaó
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. Külön tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a tejfölt és az olajat. Forgasd hozzá kis adagokban a száraz hozzávalókat, végül pedig a kis darabokra vágott csokit. A tésztát kanalazd vajjal kikent muffinsütő mélyedéseibe vagy az előre elkészített kapszlikba.
Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 20-22 percig. Ekkor teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. Hagyd a formában teljesen kihűlni a muffinokat, majd díszítsd kedvedre.
0 Megjegyzések