A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tudta? Ezért fogja másodszor is megcsalni a párja!

Bármennyire is szomorú, de igaz: Egy friss tanulmány készítői szerint esélytelen, hogy hű marad önhöz a párja, ha egyszer már megcsalta, írja a freundin.de.
A "Princeton Neuroscience Institute" kutatói azt tanulmányozták, hogyan viszonyul az agyunk a becstelenséghez - írja a freundin.de.

Arra jutottak a szakértők, hogy azok, akik nem lojálisak a partnerükhöz, és hazudnak neki, máskor is hazudni fognak.

Ezért a szakértők szerint az amigdala agyi központ a felelős, amely a limbikus rendszer része, és fontos szerepet játszik a szituációk érzelmi megítélésében. Arról is ez az agyi központ tehet, hogy lelkiismeret-furdalást érzünk, ha hazudunk.

A kutatók azonban úgy vélik, hogy az amigdala idővel „hozzászokik” a hazudozáshoz, annál előbb, minél többször állít valótlanságot valaki. És ezáltal egyre jobban csökken a lelkiismeret-furdalás mértéke is.

A füllentő pedig egyre kevésbé érzi magát hibásnak.

Ez az elmélet a kutatók szerint valószínűleg alkalmazható a „megcsalás” témakörére is, és magyarázatot szolgáltatna arra, hogy miért fogja mindig megcsalni a párját, aki egyszer már félrelépett.

Eszerint a hűtlenek egyre könnyebben hazudnak a partnerüknek, és emiatt egyre kevésbé vannak erkölcsi gátlásaik, amik visszatartanák őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések