Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Testet és lelket is melengető húsgombócleves sok zöldséggel - Így nem esik szét a gombóc

Kapkodós napok megmentője lehet a sűrű, laktató és bő fél óra alatt elkészíthető húsgombócleves.
Ki ne ismerné a menzáról a húsgombóclevest? Ez annál sokkal finomabb! Nagy főzési tudományt nem igényel, mégis a család kedvencei közé fog tartozni. Sok zöldséggel, kellemesen fűszerezve mindenki örömmel kanalazgatja. Ha diétásabban szeretnéd készíteni, csirke-vagy pulykahúst használj, amennyiben a zsírosabbat, szaftosabbat kedveled, válaszd a sertést. A levest gazdagíthatod krumplival vagy borsóval.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg darált hús
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
2 db leveskocka1 db tojás
1 db vöröshagyma
1 db krumpli
1 csokor petrezselyem
olaj
bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, kevergetve süsd egy percig, majd a tűzről lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Tedd hozzá a darált húshoz, ízesítsd sóval, borssal, és keverd hozzá a tojást. Dolgozd össze, ha túl lazának találod a masszát, szórj hozzá kevés zsemlemorzsát. Pihentesd a hűtőben 10 percig, azt követően formázz a masszából tetszőleges nagyságú gombócokat.

A répákat és a krumplit pucold meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Az olajat hevítsd fel, tedd bele a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 15 percig, majd rakd bele a gombócokat, és főzd tovább még 15 percig, vagy amíg minden megpuhul. Az apróra vágott petrezselymet a vége felé szórd csak hozzá. Mielőtt leveszed a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések