Mindegy, hogy a családi étkezés felvezetőjeként kínálod, vagy akár a locsolókat várod vele, a spenótos-fetás falatokból egy adag kevés lesz.
A spenót feta sajttal egyszerűen fantasztikus! Leveles tésztába töltve is imádni fogod. A ropogós, krémes finomságot készítsd Ayesha Curry színésznő receptje szerint. Egyszerű, praktikus, hidegen-melegen is kitűnő.Ayesha Curry színésznő és modell, a híres NBA kosárlabdázó, Stephen Curry felesége, két kislány édesanya. Mint a legtöbbeknek, neki sem egyszerű a háztartási teendőket és a karriert összeegyeztetni. A Food Network tévécsatorna most induló műsorában megosztja azon receptjeit, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. A sorozatot beharangozó sajtóesemény házigazdája a Capriccio Lakásétteremben Trokán Anna színésznő volt, akinek élete számos téren mutat hasonlóságot Ayeshaéval.
Hozzávalók 16 darabhoz:
45 dkg leveles tészta
28 dkg felvagdosott spenót
9 dkg krémsajt
9 dkg fokhagymás-fűszeres feta sajt
3 szál újhagyma
2 evőkanál kapor
2 dkg reszelt parmezán sajt
1 db nagy tojás
1 teáskanál citromhéj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 205 fokra. Egy sütőlapot vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Az aprított spenótot tedd egy nagy tálba, és kézzel morzsold szét. Add hozzá a krémsajtot, a fetát, az újhagymát, a kaprot, a parmezán sajtot, a citromhéjat, fél teáskanál sót és kevés feketeborsot. Jól keverd el.
A munkafelületet és a kezedet enyhén lisztezd be. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és vágd háromszögekre. A rövidebb végekre helyezz körülbelül egy kanálnyi tölteléket, és hajtsd be a tésztát. A tekercset a háromszög csúcsával lefelé rakd a sütőlapra, és két végét behajtva formáld félhold alakú kiflikké. Mindezt ismételd meg a maradék háromszögekkel és töltelékkel. A kifliket helyezd egymástól legalább két és fél centi távolságra a sütőlapon.
A tésztákat kend meg a felvert tojással, és süsd körülbelül 12 percig, míg felpuffadnak, és aranybarnák lesznek. A kifliket néhány percig a tepsiben hagyd hűlni, utána rakd át rácsra.
0 Megjegyzések