Néhány hét és nem hiszel majd a szemednek.
Vörös hús
Ha szeretnénk növelni a szervezetünkbe vitt fehérje mértékét, miközben alacsony szénhidráttartalmú diétát folytatunk, fontos, hogy a megfelelő tápanyagforrást válasszuk ki. Válasszunk olyan sovány fehérjeforrásokat, mint a hal, a csirke vagy a pulyka, és tartózkodjunk a zsíros fogásoktól, valamin a vörös húsoktól.
Cukor
A cukornak nagyon sok káros hatása van a szervezetünkre. Hizlal, miközben függőséget is okoz. Ezért fontos, hogy határt szabjunk a napi bevitelnek, és hogy mindig figyeljük a vásárolt termékek cukortartalmát is.
Alkohol
Annak ellenére, hogy a vörösbornak vannak pozitív egészségügyi hatásai, az alkoholos italok többsége magas kalóriatartalommal bír. Így nagyon fontos a mértékletesség.
Csomagolt ételek
A csomagolt és feldolgozott fogások többsége nagyon magas nátrium- és cukortartalmú, emiatt igen károsak a szervezetre. Ami még rosszabb, hogy transz-zsírsavakban is bővelkednek, amik bár növelik a szavatossági időt, hizlalnak és akár gyulladást is okozhatnak.
Finomliszt
Az egészséges életmódhoz szükséges, hogy a magfelelő szénhidrátforrásokat válasszuk. A finomliszt nemcsak rostban szegény, hanem hizlal is. Válasszunk teljes kiőrlésű liszteket, amiknek rosttartalma igen magas.
Sajt
Telített zsírsavtartalma miatt nem egészséges, ha sok sajtot eszünk. Viszont mivel szervezetünknek van némi szüksége rá, a legfontosabb a mértékletesség. Egészséges zsírokban gazdag még a lazac, az olaj és a dió is.
Tejtermékek
Ha túl sok tejterméket fogyasztunk, a laktóz gázzal telíthet el minket, miközben puffaszt is. Így fontos, hogy csak a szervezetünknek szükséges mennyiséget vigyük be és ne többet.
(delish.com)
0 Megjegyzések