A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Különleges húsos-sajtos tojássaláta

Ez a család legnagyobb kedvence
A háziasszonyok igyekeznek nap mint nap finom ételt tenni az asztalra, ilyenkor segítségükre lehetnek a finomabbnál finomabb saláta receptek, amelyek könnyen és rövid idő alatt elkészíthetőek.

Ma mutatunk nektek egy olyan saláta receptet, amit különleges alkalmakra is felszolgálhattok, mert mindenki rajong érte!

Hozzávalók:

2 db burgonya,
2 db sárgarépa,
1 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db csirkemell,
5 db tojás,
sajt,
0,5 db paprika,
majonéz,
só,
bors.

Elkészítés:

Főzzük meg héjában a burgonyát és a répát. A tojásokból kemény tojást főzzünk, hagyjuk hűlni, majd tisztítsuk meg őket. Főzzük meg a csirkemellet fűszeres vízben. Rendezzük el a salátát rétegesen – első réteg: reszelt főtt burgonya majd tegyünk rá majonézt vagy tejfölt fokhagymával ízesítve. A második réteg – reszelt főtt répa, rá majonézt. Ezután következik a hagyma és a főtt csirkemell, majd erre is tegyünk majonézt. Vágjuk fel a paprikát kockára és ezt is tegyük rá. A főtt tojásokat vágjuk el kettőbe majd tegyük külön a sárgájukat. A tojássárgáját keverjük össze zúzott fokhagymával és majonézzel, ezzel a töltelékkel töltsük meg a tojás fehérjéket és tegyük rá a salátára az elvágott felével lefelé fordítva. Vonjuk be majonézzel a tojásokat, majd majd szórjuk meg a salátát reszelt sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések