Bár a hazai eper szezonjára még egy picit várni kell, már több helyen vehetünk a finom gyümölcsből. Próbáljuk ki csokival és dióval!
Hozzávalók:
kb. 8 szelethez
a tésztához
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejszín
a töltelékhez:
50 dkg eper
10 dkg dióbél
5 dkg étcsokoládé (60%-os)
3 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejszínt és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.
levágjuk, az epret cikkekre daraboljuk. A diót és a csokoládét durvára összevágjuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy 22 cm átmérőjű, kerek, hullámos szélű gyümölcstortaformát. A túllógó tésztaszéleket levágjuk.
Elosztjuk rajta az epercikkeket, megszórjuk a barna cukorral, a dióval meg a csokoládéval, és a sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Kihűtve, cikkekre vágva tálaljuk.
0 Megjegyzések