A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az “olimpiabajnok” és Szél hozná össze a Jobbikot az MSZP-vel

Bő két hete írtuk meg, hogy Fekete-Győr András nyitott az LMP-vel való kapcsolatfelvételre, és kávéra invitálja a zöld párt miniszterelnök-jelöltjét. Szerdán kerül sor a beszélgetésre. Fekete-Győr András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: volt ma egy nagyon jó kedélyű találkozójuk Szél Bernadettel. Három pontban állapodtak meg az LMP társelnökével. Ezek közül az első, és legfontosabb:
közösen kell kiállniuk, hogy a baloldal és a Jobbik működjön együtt a választókerületekben, különben nem lesz kormányváltás.

A Momentum elnöke szerint az egész világ a változásról szól, ők is változtak. „Mi is rengeteg kritikával állunk az összes párthoz, de vannak olyan idők, amikor alkalmazkodni kell” – magyarázta. Szerinte van arra remény, hogy a mostani kormány elmenjen, de ehhez minden ellenzéki pártra szükség van, ahogy azt Hódmezővásárhely példája is megmutatta.

Fekete-Győr elmondta: ha az kell a kormányváltáshoz, hogy közvetítsen a pártok között, akkor megteszi.

A Momentum elnöke szerint addig nincs is értelme visszalépésekről beszélni, amíg a Jobbik ás a baloldali pártok nem állapodnak meg. Hangsúlyozta: ebben egységes a pártja vezetése és a tagsága is. „Önnel mi lesz” – tette fel a kérdést Rónai Egon, utalva arra, hogy közös körzetben indulnak Juhász Péterrel, az Együtt elnökével.

Fekete-Győr elmondta: vár még egy felmérése, de ha úgy alakul, elnökként is visszalép a kormányváltás érdekében. Azt ugyanakkor hangsúlyozta: senki se gondolja, hogy a Momentum 97 jelöltje vissza fog lépni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések