A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ő az az újságírónő, aki a vezető francia lapban szégyenli, hogy magyar!

Orbán Viktor bigott nézetei miatt szégyelli, hogy magyar egy szabadúszó magyar újságírónő, aki olvasói levélben fejtette ki véleményét. Karáth Kata nagy bajnak tartja, hogy a miniszterelnök szerint mindannyiunknak fehérnek, heteroszexuálisnak és kereszténynek kell lennie, csakhogy a múltunk multikulturális és erősen összefügg a migrációval.
Mint írja, Magyarország jelenleg a liberálisellenesség első számú példája a világsajtóban. Az pedig egyenesen groteszk, hogy a kormány a ‘fehér’ nacionalizmussal kacérkodik, de közben a magyarok ázsiai gyökerei felé kacsintgat.

A magyar fiatalok nagy része ugyanakkor kedvezően vélekedik az EU-ról és nem osztja az Orbán által megjelenített paranoiás képet róla. Ám vészesen romlik az ország és az unió viszonya. A hatalom önkényuralmat gyakorol a nemzeti identitás fölött és ez teljesen fejre állította a politikát a választások előtt.

Multikulturális nemzet vagyunk, ám ez nem akadályozta meg a kormányt a kerítés felállításában, illetve a nacionalista plakátkampányban, a kirekesztésre és a félelemkeltésre építve. Magyarország Európa páriája lett, de ez ellen küzdeniük kell a progresszív és liberális fiataloknak. Hogy újra büszkék lehessenek a magyarságukra.

Forrás: The Guardian

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések