A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Személyesen mozgósítom a gyermekeid és küldöm őket háborúba”

A nacionalist.rs portálon megjelent egy szöveg “A szerb hadsereg felkészült, ha a szkipetárok támadnak, három óra alatt elfoglaljuk Észak-Koszovót” címmel. Miša Vacić hírhedt nacionalista ezt az írást megosztotta a közösségi hálón, konkrétan a Twitteren. A szöveg nem aratott osztatlan sikert.
Többen azt üzenték Vacićnak, elegük van a háborúkból, nem szándékoznak részt venni semmilyen új fegyveres összecsapásban.

Vacić vitába szállt az őt bíráló Twitter-felhasználókkal.

Egyiküknek, aki militáns debilnek nevezte őt, azt üzente, személyesen mozgósítja majd a gyermekeit.

Azok kedvéért, akik nem hallottak róla, Miša Vacić az 1389 nevű szélsőséges szervezet büntetett előéletű szóvivője és a Vučić-rezsim egyik kedvenc nacionalistája.

Nemrég a szerb kormány alkalmazottja, konkrétan a Koszovó-ügyi iroda tanácsadója volt.
Onnan az említett iroda vezetője, Marko Đurić rúgta ki, aki döntését azzal indokolta, hogy Vacić saját személyének népszerűsítésére használta fel az irodát.

Ennek ellenére Vacić megállás nélkül dicséri a haladókat és főleg Aleksandar Vučićot, ami csak alátámasztja azt a tényt, miszerint továbbra is felhőtlen a szélsőséges nacionalista erők és a szerb elnök viszonya.

Zimonyban nemrég megtartották a Szerb Jobboldal nevű tömörülés alakuló közgyűlését. Elnökévé Vacićot nevezték ki.

A Szerb Jobboldal több nacionalista és soviniszta szervezetet, egyesületet és magánszemélyt foglal magában, akik ugyanakkor maximálisan támogatják az olykor ultraliberálisként viselkedő Vučić politikáját.

Egyes Twitter-felhasználók feltették a kérdést: Milyen jogon fenyegetőzik Vacić mások mozgósításával, amikor ő maga nem szolgált a hadseregben?

A képen: Miša Vacić (fotó: blic.rs)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések