A házi, főzött csokikrémmel töltött palacsintáért nem csak a gyerekek rajonganak.
Ne kísérletezgess tovább, ez a palacsintarecept tökéletes! Könnyedén bánsz vele, nem ragad le, töltéskor nem szakad. A házi csokikrémet ugyanannyi idő alatt elkészítheted, mint a bolti pudingot, de sokkal finomabb lesz. Tejszínhabbal, gyümölccsel tálalva mesés desszert.
Hozzávalók 4 személyre:
A PALACSINTÁHOZ
20 dkg liszt
2 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
A CSOKIKRÉMHEZ
18 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd hozzá a tejet, a lisztet, a sót és a cukrot. Amikor a massza csomómentes, lazítsd szénsavas ásványvízzel vagy szódával. Pihentesd húsz-harminc percig, és add hozzá az olajat. Egy palacsintasütőben vagy serpenyőben hevíts kevés olajat. Egyesével süsd ki a palacsintákat, majd rakd egy tányérra.
A csokis krémhez szórd egy lábosba a lisztet, add hozzá a kakaót, a tojást, önts hozzá kevés tejet, és keverd csomómentesre. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd mehet hozzá a kakaós elegy. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Amikor langyos, dolgozd bele a vajat. Ha kihűl, kend meg és tekerd fel. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Ha tetszett a cikk kattints ide
Csatlakozz facebook oldalunkhoz
Ha tetszett a cikk kattints ide
Csatlakozz facebook oldalunkhoz
0 Megjegyzések