A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Íme egy könnyen elkészíthető recept: nyárson sült csirkefalatok

Ree Drummond gasztroblogger egy oklahomai farmon él férjével, négy gyermekével és több ezer musztánggal.
Náluk aztán mindig történik valami, ami okot ad újabb és újabb ételek kitalálására. Gyermekzsúr, jótékonysági piknik, születésnap, évforduló. A márciusi két új évadban (15. és 16.) Ree többek közt koktélpartit rendez munkatársainak köszönetképpen, amiért segítettek létrehozni új boltját, és különleges pawhuskai punccsal mond tósztot a csapat tiszteletére. Legendás „16 perces” ételeinek sorát is folytatja, és fűszerimádó családjának is különféle új finomságokkal kedveskedik.

Hozzávalók

½ bögre* krémes mogyoróvaj
¼ bögre szójaszósz
¼ bögre méz
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 teáskanál összetört pirospaprika-pehely
½ teáskanál csípős chiliolaj
2 zöldcitrom leve
¼ bögre forró víz (vagy szükség szerint több)

Étolaj a grillre
900 g csirkemell, csíkokra vágva
½ bögre apróra vagdosott friss koriander

Jó minőségű barbecue szósz, a tálaláshoz
*1 bögre=2,5 dl

Elkészítés

Speciális eszközszükséglet: 20-25 vízbe áztatott fanyárs

A grillt vagy a grillező serpenyőt közepesen forróra melegítjük.

A mogyorószósz elkészítéséhez a mogyoróvajat, a szójaszószt, a mézet, a gyömbért, a pirospaprika-pelyhet, a chiliolajt és a zöldcitrom levét egy turmixgépbe rakjuk, majd összeturmixoljuk. A mixelés közben ¼ bögre forró vizet öntünk hozzá. Megvizsgáljuk a keverék állagát, és szükség szerint még forró vizet adunk hozzá, ha nem nagyon sima állagú. A szószt egy tálkába öntjük át, frissen tartó fóliával lefedjük és félretesszük.

A grill rácsait olajjal vékonyan megkenjük. A csirkeszeleteket nyársra húzzuk, és mindkét oldalát 2-3 percig grillezzük, míg a közepe jól át nem sül. Amikor elkészült, tálalóedényre helyezzük, és koriander levéllel meghintjük.

A nyársak mellé külön tálkákban felszolgáljuk a mogyorószószt és a jó minőségű barbecue szószt.

A vadnyugati nő március 5-től hétköznapokon 17:00-tól dupla részekkel a Food Networkön.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések