A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halottak és sebesültek! Elszabadult a pokol Calais-nál

Theresa May és Emmanuel Macron nemrég egyezett meg abban, hogy 45 millió fontnyi összeget fektetnek be annak érdekében, hogy megoldják a calais-i krízist és megnöveljék a körzet biztonsági szintjét. A brit kormányfő megígérte Macronnak, hogy segítenek kezelni a kialakult helyzetet és átvesznek párat a kikötővárosban tanyázó bevándorlókból.
A hír hallatára a migránsok megrohamozták a várost, pár nap alatt több mint ezren érkeztek oda. A migránsbandák között gyakoriak a balhék, míg korábban az ételosztás közben kezdtek el lövöldözni, most fiatalok kezdtek el zavarogni, aminek az lett a vége, hogy az egyik eritreait lelőtte egy afgán csempész.

A meglőtt 17 éves bevándorló az egyik calais-i kórházban fekszik kómában és az orvosok még nem tudják, fel fog-e épülni teljesen. A migráns nyaktól lefelé bénult meg azután, hogy egy kilenc milliméteres lövedék találta el a nyakát. A golyót egy pisztolyból lőtte ki az egyik dühödt afgán embercsempész. Úgy tudni, hogy az afgán férfi bármiféle előjel nélkül egyik pillanatról a másikra elővette a fegyverét és az eritreaiak közé lőtt.

Az eset után csaknem két órán át tartó tömegverekedés indult ki a különböző országokból származó illegális bevándorlók között. Lapinformációk szerint az eritreaiak verekedtek össze az afgánokkal.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Calais-nál kétszázan estek egymásnak, akkor is a két ország képviselői verekedtek össze, akkor is egy lövöldözésből indult a balhé.

A kikötővárosban azután gyűltek fel ismét az illegális bevándorlók, hogy Theresa May megígérte Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy átvesznek pár migránst, hogy oldják a városra nehezedő nyomást. A hír hallatára országszerte megindultak a Calais-ba a bevándorlók.

Helyszíni beszámolók szerint az afgánok a legveszélyesebbek a környéken, hiszen bandába verődnek terrorizálják a többieket és ők intézik az illegális csempészutakat is.Calais-nál működött Európa legnagyobb illegális migránstábora, a dzsungel, ahol nyolcezer bevándorló élt életvitelszerűen és csak azt várták, mikor mehetnek át a szigetországba. A francia hatóságok 2016 őszén dózerolták le az egészet, azonban folyamatosan szivárognak vissza a bevándorlók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések