Olyan gyors, könnyű receptet keresel, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját? A sörös, mézes pácban érlelt csirke pont ilyen!
A különleges páctól a csirke ragacsos, fényes és nagyon jóízű lesz. Ha teheted, hagyd egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben. Combból és szárnyból a legfinomabb, a mellet ebben az esetben hanyagold, mert nagyon kiszárad. Sütéskor az alkohol elpárolog, így a gyerekek is nyugodtan ehetik.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirkecomb
4 dl sör
4 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál kukoricakeményítő
só
bors
Elkészítés:
Önts egy deci sört egy nagyobb tálba, add hozzá a mézet, a mustárt, a kukoricakeményítőt és a zúzott fokhagymát, majd keverd el. A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet egy papírtörlővel, majd sózd és borsozd be ízlés szerint. Dörzsöld be a sörös-mézes páccal, tedd a tálba, és fedd le. Rakd a hűtőbe, és pácold legalább két órán keresztül.
Pihentetést követően pakold át a húst egy tűzálló tálba, locsold meg a maradék sörrel, locsold rá a páclét, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a csirkét körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és 10-15 perc alatt pirítsd meg.
0 Megjegyzések