Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Első kelt buktám, házi barack és szilvalekváros! Nagyon finom lett!

Könnyebben elkészíthető, mint hinnéd! Ha eddig nem merted elkészíteni, most mutatunk egy nagyon könnyű receptet, ami alapján még a kezdők is meg tudják sütni.

Hozzávalók

50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 dl tej,
3 db tojás,
10 dkg margarin,
20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
kevés kristálycukor
porcukor

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a  liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a langyos tejjel és a citrom lereszelt héjával. Robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeáll a tészta. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, teszünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, majd minden darabot megtöltünk sűrű lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, végül 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések