A tiroli császármorzsa Ferenc József nagy kedvence volt.
Az osztrákok kicsit másként csinálják ezt az ellenállhatatlan édességet, mint mi. A tiroli császármorzsába a dara helyett liszt kerül. A tésztája pedig kevésbé morzsás, és nagyon hasonlít a mi palacsintánkra. Kompóttal, almaszósszal, lekvárral vagy fagyival még ellenállhatatlanabbá teheted.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg cukor
4 tojás
4 dkg vaj
1 marék mazsola
csipet só
porcukor
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet. Sima, a palacsintához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnod. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába, nehogy összetörjön.
Egy serpenyőben hevíts vajat, öntsd bele lassan a tésztát, szórd meg mazsolával, és alacsony lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul. Ekkor fordítsd át, és süsd még öt percig. Utána kanállal tördeld öt-tíz centis darabokra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon további öt perc alatt süsd aranybarnára. Még forrón szórd meg porcukorral, és szedheted is a tányérra.
Ha tetszett a cikk kattints ide
Csatlakozz facebook oldalunkhoz
Ha tetszett a cikk kattints ide
Csatlakozz facebook oldalunkhoz
0 Megjegyzések