Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A leggyorsabb csokitorta, ami szinte szétolvad a szádban: 25 perc, és kész

Az amerikaiak megőrülnek ezért az extra gyors csokitortáért. Olyan lágy, hogy külön krém nem is kell bele.
Nem a hagyományos csokitorta, de ezt senki sem fogja bánni. Ha nem szereted a túl krémes, émelyítő sütiket, akkor ezt a brownie-hoz nagyon hasonló édességet imádni fogod. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. A tésztába tehetsz diót, nagyon jó választás hozzá a piros gyümölcsös öntet és a vaníliás fagylalt, de bevonhatod csokimázzal is.

Hozzávalók 16 szelethez:

30 dkg liszt
22 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg étcsoki
5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

Gépi vagy kézi habverővel keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot és a sót. Egyesével üsd bele a tojásokat, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet és a kakaót. Vágd apró kockákra a csokit, szórd a tésztába, és dolgozd egyneművé a masszát.

A keveréket öntsd sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 15-18 percig. Akkor jó, ha a belseje még remegős, kívül viszont szilárd. Hagyd a tortaformában kihűlni, utána szedd csak ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések