Az amerikaiak megőrülnek ezért az extra gyors csokitortáért. Olyan lágy, hogy külön krém nem is kell bele.
Nem a hagyományos csokitorta, de ezt senki sem fogja bánni. Ha nem szereted a túl krémes, émelyítő sütiket, akkor ezt a brownie-hoz nagyon hasonló édességet imádni fogod. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. A tésztába tehetsz diót, nagyon jó választás hozzá a piros gyümölcsös öntet és a vaníliás fagylalt, de bevonhatod csokimázzal is.
Hozzávalók 16 szelethez:
30 dkg liszt
22 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg étcsoki
5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Gépi vagy kézi habverővel keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot és a sót. Egyesével üsd bele a tojásokat, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet és a kakaót. Vágd apró kockákra a csokit, szórd a tésztába, és dolgozd egyneművé a masszát.
A keveréket öntsd sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 15-18 percig. Akkor jó, ha a belseje még remegős, kívül viszont szilárd. Hagyd a tortaformában kihűlni, utána szedd csak ki.
0 Megjegyzések