Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zwiebelkuchen - Hagymatorta recept

Hozzávalók


18 cm-es formához
1,25 dl író
2 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag (3,5 g) szárított élesztő
1/2 teáskanál cukor
40 dkg vöröshagyma
10 dkg apró kockákra vágott húsos szalonna
2 tojás
1 dl tejszín
só, bors

Elkészítés


Meglangyosítjuk az írót, fölolvasztjuk benne a vajat. Összekeverjük a lisztet az élesztővel, a sóval, a cukorral, majd beleöntjük a langyos írót, és összegyúrjuk. Fóliával letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kel, meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük a hagymát. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, belekeverjük a hagymát, együtt üvegesre pároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.

18 cm-es kapcsos formába terítjük a megkelt tésztát úgy, hogy peremet is hagyunk. Fölverjük a két tojást a tejszínnel, óvatosan sózzuk, mivel a szalonna is sós, ráöntjük a hagymára, és összekeverjük. Szétosztjuk a tésztán, borsozzuk. 180 fokon 50 percig sütjük. Ha erősen barnulna a teteje, letakarjuk sütőpapírral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések