Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
5 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dkg friss élesztő
a tetejére: 1 tojás villával enyhén felverve
Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral (megvárjuk, hogy a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződjön).
A lisztet mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást, beleszórjuk a sót. Robotgép dagasztóspiráljával addig gyúrjuk, míg sima, fényes tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután sütőpapírral bélelt hasábformába öntjük, és még fél órát kelesztjük. Megkenjük a tetejét a tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük. Kihűtve szeleteljük.
0 Megjegyzések