Hozzávalók
30 dkg libamáj
7-8 dl liba- vagy kacsazsír
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 teáskanál sűrített paradicsom
Elkészítés
A zsírt felolvasztjuk, és belehelyezzük a libamájat úgy, hogy a zsiradék teljesen ellepje. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, a megtisztított fokhagymát és vöröshagymát, valamint a sűrített paradicsomot.
Lassú tűzön sütjük 1-1,5 órán át, amíg a libamáj külseje pirosra nem sül. Ekkor a májat kiemeljük a zsiradékból, és kerámia- vagy jénai tálkába helyezzük. A zsírból kiszedjük
a paprikaszeleteket, a hagymákat, majd a fűszeres zsírt a májra öntjük. Kihűlés után hűtőszekrényben 1 hétig tartható el.
Tálaláskor sózzuk.
0 Megjegyzések