Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojássárgája
1/2 dl tej
1 dkg friss élesztő
1 csipet só
a töltelékhez:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
20 dkg sárgabaracklekvár
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
darált dió
Elkészítés
A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük. A tésztához az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Bő fél órát pihentetjük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből egy-egy kör alakú lapot nyújtunk.
Az első lapot a sütőpapírral bélelt formába terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval, és körben megszórjuk darált dióval.
0 Megjegyzések