Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zsebes karaj

Hozzávalók


50-60 dkg csont nélküli sertéskaraj egészben
1 kis doboz natúr krémsajt (125 g)
10 dkg füstölt gomolya sajt
1-2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
10 dkg húsos szalonna
bors

a körethez:
2 nagyobb krumpli
1 kisebb cékla
bors
nagyobb sütőzacskó

a tálaláshoz:
savanyúság

Elkészítés


A karajt megmossuk, és „zsebeket” vágunk bele. Ne vágjuk át a húst se oldalt, se az alján, mert akkor a töltelék kifolyik belőle. 

A krémsajtot összekeverjük az apróra vágott szalonnával, a paprikával, sóval, borssal és a felaprított fokhagymával. Ezt a tölteléket a húsba vágott zsebekbe töltjük, a tetejükre egy-egy darab gomolya sajtot teszünk. A nyílásokat megtűzhetjük hústűvel is.

A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A köretet sütőzacskóba szedjük, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk 1 dl vízzel. A húst is beletesszük, a zacskót lezárjuk, és pár helyen megszurkáljuk, majd tűzálló sütőtálba téve 

180 fokon nagyjából két óra alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben a zacskót megnyitjuk, a húst kissé megpirítjuk.

Tálaláskor a húst ferdén szeleteljük, hogy a töltelékből minden szeletre jusson. A vele sült körettel és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések