Hozzávalók
50-60 dkg csont nélküli sertéskaraj egészben
1 kis doboz natúr krémsajt (125 g)
10 dkg füstölt gomolya sajt
1-2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
10 dkg húsos szalonna
só
bors
a körethez:
2 nagyobb krumpli
1 kisebb cékla
só
bors
nagyobb sütőzacskó
a tálaláshoz:
savanyúság
Elkészítés
A karajt megmossuk, és „zsebeket” vágunk bele. Ne vágjuk át a húst se oldalt, se az alján, mert akkor a töltelék kifolyik belőle.
A krémsajtot összekeverjük az apróra vágott szalonnával, a paprikával, sóval, borssal és a felaprított fokhagymával. Ezt a tölteléket a húsba vágott zsebekbe töltjük, a tetejükre egy-egy darab gomolya sajtot teszünk. A nyílásokat megtűzhetjük hústűvel is.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A köretet sütőzacskóba szedjük, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk 1 dl vízzel. A húst is beletesszük, a zacskót lezárjuk, és pár helyen megszurkáljuk, majd tűzálló sütőtálba téve
180 fokon nagyjából két óra alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben a zacskót megnyitjuk, a húst kissé megpirítjuk.
Tálaláskor a húst ferdén szeleteljük, hogy a töltelékből minden szeletre jusson. A vele sült körettel és savanyúsággal tálaljuk.
0 Megjegyzések