Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zsályás-rozmaringos halfilé

Hozzávalók


4 nagyobb vagy 8 kisebb fehér húsú halfilé
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 rozmaringág
4-5 zsályalevél
5 dkg vaj vagy zsír
2 evőkanál olaj vagy zsír
só, bors
1 citrom

Elkészítés


Sózzuk, borsozzuk a halat, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és állni hagyjuk.

2 kanál olajat öntünk grillserpenyőbe. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, és amikor a zsiradék épp hogy fölforrósodott, rögtön beletesszük a halszeleteket. Rájuk szórjuk a fűszernövényeket, és mindkét oldalukat sütjük néhány percig. (Eközben csak egyszer fordítjuk meg őket széles lapátkanállal, máskülönben széteshetnek.)

A sült halat citromgerezdekkel, és a fűszeres vajjal enyhén meglocsolva tálaljuk. Leginkább friss saláta illik hozzá. 

Tipp: készíthetjük tonhalból, hekkből, pangasiusfiléből, vajhalból vagy tilápia-filéből is. A sült fűszerleveleket ne dobjuk ki. Ha nem égtek meg, nagyon finom ropogósak, kellemes ízűek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések