A töltött zsemle nem csak édes lehet, hanem sós is - erre példa ez a gyorsan elkészíthető, ricottás-sonkás-újhagymás verzió is, rengeteg sajttal.
Hozzávalók / 3 adag
3 db zsemle
2 ek tej
30 dkg ricotta
1 db tojás
75 g füstölt főtt sonka
2 db újhagyma
0.5 csokor petrezselyem
10 dkg vörös cheddar sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 ek vaj
Elkészítés
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, az így kapott üreget pedig egy pár csepp tejjel meglocsoljuk.
A zsemle kikapart belsejét apróra összetépkedjük, és a ricottával együtt egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott sonkát, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet, a reszelt cheddar felét, valamint a fűszereket.
Az egész tölteléket alaposan összekeverjük, és a kivajazott tepsibe helyezett zsemlékbe töltjük. Megszórjuk cheddarral és petrezselyemmel, majd rájuk helyezzük a zsemletetőket.
Vajat csipegetünk a zsemlék tetejére, még egy kevés cheddarral díszítjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg szép aranybarna színt kapnak.
0 Megjegyzések