A tél egyik hozzáférhető alapanyaga a fejes káposzta, ami egészséges, és változatosan készíthető, most ez lett belőle. Finom fasírttal, én most krinolint sütöttem hozzá.
Hozzávalók / 5 adag
1 kg káposzta
1 közepes fej vöröshagyma
10 dl paradicsomlé (házi a legjobb)
2 ek sűrített paradicsom
2 dl víz (a paradicsomlén felül annyi víz kell, hogy ellepje a káposztát)
1 ek napraforgó olaj
2 púpozott ek finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál só
2 ek cukor (ízlésünknek megfelelően állítsuk be az arányokat)
Elkészítés
Negyedeljük a káposztát, vágjuk ki a torzsáját, és szeljük ujjnyi csíkokra, a csíkokat pedig egy centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát is félkör alakúra, és mindkettőt tegyük egy lábosba. Sózzuk, tegyük rá a cukrot is, és öntsük fel a paradicsomlével, ha nem lepi el a káposztát, adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és keverjük bele a sűrített paradicsomot. Főzzük puhára.
Készítsünk rántást: az olajat tegyük egy serpenyőbe, keverjük bele a lisztet, kicsit süssük át, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a paprikát, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk a káposztához.
Forraljuk össze a rántással, ízesítsük, ha szükséges, sóval, cukorral. Mi inkább édesen szeretjük, de ez ízlés dolga.
0 Megjegyzések