A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nem tudom, mit mondjak majd a gyerekeknek” – Eltemették a hajdúszoboszlói hármas ikrek édesanyját

Sokan azt mondták, hogy a temetés után majd könnyebb lesz, de én ebből semmit sem érzek, csak egyre rosszabb – ezt mondta tegnap felesége sírjánál a hármas ikrek özvegyen maradt édesapja.
Fábián Tamás egyelőre még fel sem tudja fogni, hogy tegnap délelőtt a hajdúszoboszlói temetőben örök nyugalomra helyezték élete szerelmét, Lettit, aki három ikergyermeknek adott életet még december közepén: az asszony a szülés után néhány órával belehalt az úgynevezett HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményébe. Hiába küzdötték életéért az orvosok, nem lehetett rajta segíteni - írja a Blikk.

A fiatalon meghalt édesanyát hatalmas gyászoló tömeg kísérte utolsó útján: sírját temérdek virág, koszorú borította: telis-tele fájdalmas üzenetekkel, búcsúszavakkal. Tamás tegnap a temetőben, az embert próbá­ló nehéz pillanatokban is próbált kitartani.

– Már most a jövőre gondolok, amikor a gyerekek egyszer megkérdezik majd tőlem, hogy „hol van az én anyukám?”, én pedig majd nem tudom, mit feleljek – mondta a szertartás után a megrendült férfi.

Tamás azt mondta: úgy érzi, hogy a temetés csak még nehezebbé tette az elengedést. Ezúttal is hozzátette, amit már korábban is mondott: bármilyen nehéz, erős marad, és megy tovább, mert tudja, hogy Letti is azt akarná, hogy tartson ki a babákért. Ez annál is inkább nehéz, mert az édesapát sok támadás is érte az elmúlt hetekben.

– Volt, aki szerint nem gyászolok igazán, mert nem járok talpig feketében, de kaptam olyan ajánlatot is, hogy örökbe fogadnák a gyerekeket – mesélte, majd hozzátette: ez természetesen szóba sem jöhet! Próbál nem foglalkozni a rosszindulatú emberekkel, hiszen számára most a a legfontosabb, hogy Léna, Mira és Milán jövőjét biztosítsa.

A szakember szerint a szertartás valóban nagyon megviselheti a gyászolót:

– A traumát követően a veszteséget elszenvedett ember egyfajta készenléti állapotba kerül: a tragédia után ocsúdva, legutolsó erejével minden szükséges dolgot elintéz, majd következik a fordulópontnak számító temetés. A szertartás ugyanis az elengedést, a lezárást szimbolizálja, a visszafordíthatatlan történést, így igen fontos szerepet játszik a gyász feldolgozásában. A temetés után azonban még jobban felerősödhet a fájdalom, a veszteség érzése – vélekedett Makai Gábor pszichológus.

A tragédia után az ország összefogott: a Tündérkör Alapítvány több tízmilliót gyűjtött össze a családnak.

Kórházban vannak a babák

A gyászoló özvegy minden idejét a kicsikkel tölti, akik császármetszéssel, másfél kilós súllyal jöttek világra a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szülészetén. Amíg el nem érik a 2,5 kilós súlyt, kórházban maradnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések