A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lánya szeme láttára halt meg a szárligeti horrorbaleset áldozata

Emberi ésszel felfoghatatlan tragédiát kellett átélnie annak a tatabányai lánynak, aki kénytelen volt végignézni édesanyja halálát tegnap reggel. 
Az asszony volt az egyik utasa annak a piros Opel Corsának, amelyik fél 7 után átsodródott az 1-es főút szemközti sávjába, és ütközött egy Transporterrel. Az ötvenes éveiben járó asszony lánya információink szerint egy mögöttük haladó autóban ült: tanúja volt anyja halálának. Az Opelt vezető másik, szintén 50 év körüli nő, Mária mellett pedig fia, Dávid ült: ő is életét vesztette a balesetben - írja a Blikk.

– A kocsi Tatabánya felé tartott. A másik járműben utazók közül hárman sérültek meg – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint azt a Szent Borbála Kórháztól megtudtuk, a furgonban ülők közül ketten könnyebben sérültek, őket a mentők kórházba vitték, de kivizsgálás után tegnap már haza is mehettek. Egy ember azonban súlyos sérüléseket szenvedett: őt órákon át operálták, de lapzártánkkor is életveszélyes állapotban volt.

A négy emberéletet követelő szárligeti baleset halálos áldozatai éppen bicskei munkahelyükről tartottak hazafelé. A tragédiában nagy szerepe lehetett az útviszonyoknak is: a reggeli órákban ugyanis nagyon csúszott az 1-es főút érintett szakasza: a kemma. hu szerint emiatt veszíthették el az irányítást a sofőrök autóik­ felett.

– Útellenőri szolgálatunk hajnali fél 3 és 4 óra között járt az 1-es főúton: akkor száraz és csúszásmentes volt a szakasz. Valószínűleg úgynevezett páralecsapódás történhetett, ami nagyon gyorsan zajlott le a fagyzugos területen. Háromnegyed 6-kor regisztráltunk először síkosságot, fél 7 előtt 10 perccel pedig már kint voltak a kollégák – árulták el kérdésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél.

A helyszíni fotókon jól látszik, hogy az Opelben utazó négy embernek gyakorlatilag esélye sem volt a túlélésre: a becsapódástól az autó szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Úgy tudjuk, a helyszínelés alatt a kocsiban meghalt édesanya lánya és még egy rokon a roncsok mellett zokogva várakozott.

Sok volt a karambol

Salgótarjánnál, Martonvásáron, Budapesten két helyen is történt baleset tegnap. Nógrád megye székhelyén egy nyerges vontató és egy autóbusz ütközött, ott két személy sérült meg. A főváros XIX. kerületében is megsérült egy ember, amikor két autó ütközött egymással. A XXI. kerületben és Martonvásáron is két-két kocsi ütközött össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések