A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint ezer holttestet árultak feldarabolva – Kísérletekre használták

Holttestek ezreit darabolta fel egy arizonai vállalkozás, sőt, a lefagyasztott testrészeket sokszor áruba is bocsátották.
Rengeteg ember a halálakor a cég rendelkezésére bocsátotta a testét abban a hitben, hogy szerveiket a tudomány haladására, orvosi kísérletekre használják majd fel. A donorok nagy része iskolázatlan, szegény ember volt – derült ki a Reuters kutatásából.

A cég igyekezett bebiztosítani magát, a szerződésben olyan bonyolult szöveget használtak, hogy a legtöbb ember azt sem tudta, pontosan mit ír alá. A 75 évesen elhunyt Conrad Patrick és a 71 évesen elhunyt Leon Small azonban kikötötték, földi maradványaikat nem használhatják romboló jellegű kísérletekben. A cég azonban kapott egy megbízást a hadseregtől, robbantásokhoz kerestek emberi testeket, ezért felhívták a gyászoló családokat, amelyeket rábeszélték a kísérletekre.

Az FBI vizsgálatot indított a céggel szemben, ugyanis a szervkereskedők több esetben bizonyíthatóan megtévesztő iratokkal próbálták jogszerűnek feltüntetni az ügyeiket. A rendőrség a razzia során döbbenetes dologra bukkant: hatalmas fagyasztókban egymás hegyén-hátán álltak a bezsákolt testrészek, összesen 142 zsákban 1755 holttest különböző darabjait találták meg, köztük 281 fejet, 337 lábat és 97 gerincet – írja a Népszava.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések