A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem kevés összeg: sokkal több pénzt kapnak a szavazatszámlálók

Jelentősen megemelik az idei országgyűlési választást lebonyolító munkatársak és tisztviselők díjazását – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent igazságügyi miniszteri rendeletből. A négy évvel korábbihoz képest átlagosan 71 százalékkal kapnak többet.
A helyi választási irodák (hvi) tagjai a korábbi 30 ezer helyett 50 ezer forintot kapnak majd. Az a hvi-tag, aki még jegyzőkönyvvezetői feladatokat is ellát a szavazatszámláló bizottság mellett, a korábbi 20 ezer forint helyett 35 ezer forintra lesz jogosult ezért. A szavazatszámláló bizottsági tagok tiszteletdíjának normatívája szintén 20 ezerről 35 ezer forintra emelkedik.

A területi választási irodák (tvi) munkatársainak díjazása is nő, a tvi-tagok a korábbi 80 ezer helyett most 160 ezer forintra jogosultak, ahogyan az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák munkatársainak juttatása is nőtt - a korábbi 40 ezerről 65 ezerre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések