Egy pesti étteremben volt alkalmam gombás rizst falatozni, ott megérdeklődtem, hogy készítik, aztán én is elkészítettem!
Hozzávalók / 3 adag
csirkegolyók
50 dkg csirkemell filé
0.5 teáskanál koriandermag (őrölt)
1 db tojás
6 csapott ek finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
1.5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek lenmag
gombás rizs
5 dkg vaj
1 közepes db vöröshagyma
6 kis db csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg rizs
4 dl víz
sütőzsiradék
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
csirkegolyók
A csirkemellet kockára vagdossuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel is megszórjuk. Elkészítjük a sűrű palacsinta tésztát: a tojást, lisztet, sütőport, lenmagot, sót összekeverjük, felöntjük tejjel, hogy sűrű maradjon a massza.
Belemártogatjuk a csirkekockákat, és egyesével kisütjük az olajban. Papírtörlőre szedjük. A gombás rizzsel együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
gombás rizs
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A gombát pucolás, mosás után apró kockára vagdossuk, majd a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Közben a rizst is megfőzhetjük annyi vízben, amennyi ellepi.
Ha megfőtt, leszűrjük, és a gombával összeforgatjuk. Ha szükséges, utána sózzuk
0 Megjegyzések