Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lenmagos csirkegolyók gombás rizzsel

Egy pesti étteremben volt alkalmam gombás rizst falatozni, ott megérdeklődtem, hogy készítik, aztán én is elkészítettem!
Hozzávalók / 3 adag

csirkegolyók
50 dkg  csirkemell filé
0.5 teáskanál koriandermag (őrölt)
1 db tojás
6 csapott ek finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
1.5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek lenmag

gombás rizs
5 dkg vaj
1 közepes db vöröshagyma
6 kis db csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg rizs
4 dl víz

sütőzsiradék
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

csirkegolyók
A csirkemellet kockára vagdossuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel is megszórjuk. Elkészítjük a sűrű palacsinta tésztát: a tojást, lisztet, sütőport, lenmagot, sót összekeverjük, felöntjük tejjel, hogy sűrű maradjon a massza.
Belemártogatjuk a csirkekockákat, és egyesével kisütjük az olajban. Papírtörlőre szedjük. A gombás rizzsel együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

gombás rizs
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A gombát pucolás, mosás után apró kockára vagdossuk, majd a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Közben a rizst is megfőzhetjük annyi vízben, amennyi ellepi.
Ha megfőtt, leszűrjük, és a gombával összeforgatjuk. Ha szükséges, utána sózzuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések