A kókuszos kosárka bármivel megtölthető, és hamar elkészül. A baracklekvárt lecserélhetjük csokoládéra is.
Hozzávalók / 4 adag
Tészta
50 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Tészta
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, és tegyük a hűtőbe fél órára.
Az elkészült tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük.
Töltelék
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként hozzáadjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is belekeverjük.
A tésztába tegyünk egy kávéskanál baracklekvárt, erre kanalazzuk a kókuszos masszát.
Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 fokon, 30 perc alatt készül el. Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.
0 Megjegyzések