Felejtsd el a bolti pudingot, a szinte ugyanannyi idő alatt összedobható házi sokkal jobb!
A zacskós vaníliapuding ennek a nyomába sem ér! Bármikor, bármilyen alkalomra elkészítheted: önmagában, tejszínhabbal, öntettel, gyümölccsel ugyanolyan jó, mint tortába, sütibe. Csak arra kell figyelned, hogy a tejet fokozatosan adagold a keményítős elegyhez.
Hozzávalók 4 személyre:
6 dkg cukor
5 dl tej
3 db tojássárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 dkg vaj
1 db vaníliarúd
1 csipet só
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon főzd, közben pedig folyamatosan kavard addig, amíg a puding be nem sűrűsödik.
Húzd le a tűzről, és rakd hozzá a felkockázott vajat, majd a vaníliarúd kikapart belsejét. Töltsd át mutatós tálkákba, poharakba, várd meg, míg hűl, és tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól megdermedjen. Majd díszítve tálald.
0 Megjegyzések