Könnyű, gyors aprósütemény, kiváló lehetőség a maradék tojásfehérje felhasználására!
Hozzávalók / 4 adag
4 db tojásfehérje
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 csapott ek étkezési keményítő
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben kisebb adagokban hozzáadjuk a kétféle cukrot, majd tovább verjük kb. 5 percig, hogy kőkemény habot kapjunk.
A kókuszreszeléket összeforgatjuk a keményítővel, és kisebb adagokban a cukros habba forgatjuk.
Ezután vizes kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymástól egy kicsit távolabb.
Sütés 160 fokra előmelegített sütőben, inkább száradnia kell. Vigyázzuk rá, mert könnyen megéghet, érdemes többször is ránézni.
A kihűlt golyókat olvasztott csokival díszítjük.
0 Megjegyzések