A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Catherine Deneuve szerint a férfiak „szabadon elcsábíthatják” a nőket

Catherine Deneuve egyike annak a mintegy 100 színésznek, tudósnak és más neves személyiségnek, akik aláírásukat adták egy olyan, kedden a Le Monde című lapban nyilvánosságra hozott nyílt levélhez, amelyben megfogalmazzák: a sz3xuáIis erősz@k elleni legitim tiltakozás, amely a Harvey Weinstein-botrányból indult ki, immár túl messzire ment, és fenyegeti a nehezen elért sz3xuáIis szabadságot.
A levél a franciák vegyes érzelmeire reflektál az egyre nagyobb teret nyerő olyan vádakkal kapcsolatosan, amelyek a hatalmukkal visszaélő férfiak szisztematikus sz3xuáIis visszaéléseiről láttak napvilágot az elmúlt hónapokban.

A „MeToo” kampány természetesen Franciaországot sem kerülte el, ahol az elmúlt hónapokban több kisebb-nagyobb botrány is nyilvánosságra került, és rövid időn belül a Catherine Deneuve által aláírt levélnek is sok bírálója akadt.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a nyílt levélben megfogalmazottakkal sokan egyetértenek, és aggályosnak tartják azt a fajta új „puritanizmust”, amely meglátásuk szerint szembemegy a csábítás francia hagyományaival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések