Eredetileg betyárlevest akartam készíteni (volt a mélyhűtőben egy adag zúzapörkölt), de aztán meggondoltam magam, ez a bulguros egytálétel lett belőle.
2 ek olívaolaj (1+1 ek.)
25 dkg csirkezúza
3 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
12 dkg bulgur
1 teáskanál fűszerpaprika
1 közepes db kápia paprika
20 dkg csiperkegomba
1.8 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
Zúzapörköltet készítünk: egy vöröshagymát feldarabolunk, megfonnyasztjuk kevés olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kisebb darabokra vágott zúzát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, sózzuk, és jó hosszú idő alatt puhára főzzük. (Egyszerre nagyobb adagot szoktam készíteni, mehet a mélyhűtőbe.)
Egy csésze bulgurt (ez nálam 12 dkg) leöntünk 1,5 csésze forró, sós vízzel, szorosan lefedjük, hagyjuk, hadd dagadjon, és szívja magába a vizet.
A két vöröshagymát 8 gerezdbe vágjuk, a kápiát felkockázzuk, a gombát nagyobb darabokra vágjuk.
Kevés olívaolajra dobjuk a hagymát és a kápiát, kicsit megkapatjuk, jöhet nagyobb lángon rá a gomba, hogy ne levet eresszen, csak piruljon. Megsózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük a bulgurral és a puha zúzapörkölttel, tálaljuk.
0 Megjegyzések