Karácsony körül ennél jobban nem hasznosíthatod a tojásfehérjéket: készíts belőlük karácsonyi habcsókokat!
Elképzelhetetlennek tartod a karácsonyt habcsók nélkül? Idén ne boltit vásárolj, hanem készítsd el saját magad. A színezékeken kívül a tojáshabhoz adhatsz kókuszt vagy reszelt diót. A tökéletes édességhez friss tojásra van szükség, tehát fontos, hogy megbízható helyről szerezd be.
Hozzávalók:
20 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
3 kávéskanál ecet
1 csipet só
ételszínezék
Elkészítés:
A tojásfehérjét vízgőz felett verd kemény habbá, majd keverd bele több részletben a cukrot, utána az ecetet és a sót. A masszát különféle ételfestékekkel, szörpökkel színezheted. Töltsd nejlonzacskóba, vágd le a csücskét, és sütőpapírra formázz csókokat vagy három-négy centi átmérőjű karikákat egymástól körülbelül öt centis távolságra.
A halmokat megszórhatod apró gyöngycukorral. Tedd a sütiket előmelegített sütőbe, majd 135 fokon szárítsd körülbelül egy órán át. Amikor a kérge elkezd színesedni, vedd ki a sütőből, majd hagyd teljesen kihűlni, utána szedd csak le a papírról.
0 Megjegyzések