Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Bögrés mandulás süti ünnepi fűszerekkel: villámgyorsan megvan

A bögrés sütikből soha nem lehet elég recepted, legközelebb próbáld ki az illatos mandulás kevertet!
Sokszor a krémes, macerás sütiknél jobban esik egy valódi, nagyiféle házi desszert. A puha mandulás kevert süti pont ilyen! Fahéjjal és szegfűszeggel téliesítheted, és fél óra alatt összedobhatod. A méricskélést pedig megúszhatod, ha előkapsz egy bögrét.

Hozzávalók 16 szelethez:


2 bögre liszt
15 dkg vaj
0.5 bögre mandula
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
1 bögre kristálycukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szegfűszeg
0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:


A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Amikor sima, egyenletes a massza, tedd bele a tojásokat, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral, fahéjjal és szegfűszeggel elkevert lisztet, végül pedig a darált mandulát.

Öntsd a tésztát kivajazott tepsibe, a tetejére is szórhatsz még mandulaforgácsot. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20-25 percig. Ha a tészta közepébe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel tetszés szerint, és tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések