A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó kiosztotta a Magyarországot támadó luxemburgi miniszterelnök-helyettest

Magyarország majd megoldja magától a demográfiai és munkaerő piaci problémáit. Nincs szükségünk bevándorlókra – jelentette ki Szijjártó Péter a parlamentben.
A külgazdasági és külügyminiszter reagált Jean Asselborn hazánkat ért fenyegetésére is: Luxemburg megszervezné, Magyarország pedig megállítaná az Európát sújtó migrációt. A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett: az unió egyetlen forinttal sem járult hozzá az egész közösséget megvédő magyar erőfeszítésekhez.

Míg a luxemburgi külügyminiszter a bevándorlást megszervezni akarja, a magyar kormány megállítani: ez az alapvető és feloldhatatlan ellentét közöttünk” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-vel. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egy hétfői német lapinterjúban azt mondta: a teljes kudarc fenyegeti az Európai Unió menekültpolitikáját. A kvótaperre utalva pedig hozzátette, hogy az EU bírósága szeptemberben kimondta, valamennyi tagállamnak kötelező a menekültek befogadása, így Lengyelországnak és Magyarországnak is, de „őket ez nem érdekli”. Asselborn hangsúlyozta, hogy törvényes lehetőséget kell teremteni az Európába irányuló migrációra. Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kijelentette:

Magyarország a kerítésre és a határvédelemre kétszázhetvenmilliárd forintot költött a magyar adófizetők pénzéből. Brüsszel ehhez egy forinttal sem járult hozzá. Ennyit a szolidaritásról.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések