A legtöbben csak köretnek fogyasztják a nokedlit, pedig így még finomabb! Könnyen elkészíthető és garantáltan mindenki szereti! Valódi szaftos finomság!
nokedli (20 dkg liszt, 2 db tojás, 120 ml víz, 2 csipet só),
2 fej vöröshagyma,
30 dkg darált hús,
tejföl,
reszelt sajt.
Elkészítés
Nokedlit készítek majd amikor kész, félre teszem.
2 fej vöröshagymát megdinsztelek olajon és csinálok egy pörkölt alapot: pirospaprika vegeta, bors és pici sűrített paradicsom. Azután a darált húst beleöntöm és puhára főzöm.
Ezután veszek egy magas falu tepsit vagy jénait. pici olajjal kikenem aztán 1 sor nokedli, 1 sor darált húsos pöri és teszek rá tejfölt is, aztán újra jön a nokedli, a hús, a tejföl, és ezt addig csinálom amíg van belőle. Végezetül sajtot reszelek a tetejére és addig sütöm közepes lángon még a sajt szépen meg pirul. Jó étvágyat hozzá!
0 Megjegyzések