Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Bolognai raguval töltött padlizsán, valódi különlegesség minden alkalomra!

Amikor valami különlegeset készítenél ebédre, próbáld ki ezt a nagyon könnyű, de mégis csodás receptet! Ez egy olyan recept amivel mindenkit lenyűgözhetsz! Ilyen egy igazán finom étel!

Hozzávalók


2 nagyobb vagy 4 kisebb padlizsán,
darált hús,
hagyma, füstölt szalonna,
paradicsom püré,
reszelt sárgarépa,
reszelt fehér répa,
reszelt zeller
só, bors, cukor.
Fűszerek: kakukkfű, bazsalikom, oregánó

Elkészítés


Padlizsánt hosszában ketté vágod belsejét kiszeded (a belsejére még szükség lesz!). A padlizsán héját nem kell levágni. Picit sózod.

Megcsinálod a bolognai ragut: Füstölt szalonnát apró kockára vágod lepirítod. Hagymát apró kockára vágod lepirítod a szalonnán. Fűszerek: kakukkfű, bazsalikom, oregánó  Ezt is jobb lepirítani a szalonnás hagymás alapon mert jobban kijön az íze. Majd mehet rá a darált marha hús. Beleteszed a padlizsán kikapart belsejét is. Reszelt sárgarépa, reszelt fehér répa, reszelt zeller. A húst fehéredésig pirítani. Mehet a paradicsom püré. Ha kell akkor egy kis alaplé is.(márpedig tuti kell egy kicsi). Ízesíteni: só-cukor-bors. Készre főzni.

Ezzel megtölteni a padlizsánt. Reszelt sajt a tetejére és mehet a sütőbe 175.fokra amíg a sajt szép színt nem kap. Egyszerű és gyorsan elkészül.

Jó étvágyat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések