A kókuszos-csokis tallérból érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon gyorsan fogy.
A kekszekből és az aprósütiből soha nem elég. Jól jön egy pohár forró ital mellé, vendégvárónak vagy tízóraira. Ez a recept hihetetlenül egyszerű, csak össze kell keverni az összes hozzávalót. A kókuszos-csokis tallérok villámgyorsan megsülnek, de arra azért ügyelj, hogy ne süsd túl, különben nem puhulnak meg.
Hozzávalók 20 darabhoz:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki
2 db tojás
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Rakd egy tálba a puha vajat, add hozzá a cukrot, és gépi habverővel dolgozd habosra. Tedd hozzá a tojást, majd több részletben a sóval és a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig mehet bele a kókuszreszelék.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a masszából kanállal halmozz bele diónyi kupacokat. Arra ügyelj, hogy egymástól legalább három centi távolságra legyenek, mert sütés közben a tallérok szétterülnek. Előmelegített sütőben süsd 160 fokon körülbelül 10 percig. Rögtön ne szedd le a sütiket a papírról, mert könnyen törnek. Amikor a tallér kihűl, olvaszd meg az étcsokit, és mártsd bele az alját, esetleg díszítsd kedvedre.
0 Megjegyzések