A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megerősítette az MSZP, hogy a képviselőjüket vették őrizetbe

Megerősítette az MSZP a 24.hu korábbi információját, hogy Simonka Csaba óbudai képviselőt vette őrizetbe a rendőrség zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószerkereskedelem és más bűncselekények gyanúja miatt.
A párt közleménye szerint Simonka maga felel tetteiért, az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát. A férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség hallgatta ki. A nyomozók házkutatást végeztek a gyanúsítottnál, az előzetes vélemények alapján kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Az őrizetbe vett férfit azzal is gyanúsítják, hogy ügyvédként ő járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt.

Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan feles tulajdoni hányadát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A portál azt írja, hogy a sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadának eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a földhivatalnál végül nem került sor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések