Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lusta rizses csirke sütőben készítve! Ez a recept már sokszor a segítségemre volt, mikor nem tudtam mi legyen az ebéd!

Ez a recept mindig jól jön, ha valami gyors finomságot szeretnék készíteni. Csak elő kell készíteni a hozzávalókat, utána betesszük sülni és kész is az ebéd. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:


4 sárgarépa
2 bögre rizs
2 evőkanál tejföl
fél teáskanál őrölt bors
3 bögre víz
2 hagyma
800 g csirkecomb
fél teáskanál curry por
3 evőkanál olaj

Elkészítés:


A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszteljük meg. A zöldségeket tegyük egy kiolajozott hőálló tálba, öntsük rá a rizst, adjuk hozzá a vizet és kevés sót. A tetejére tegyük rá a csirkecombokat. Alufóliával fedjük le és 180 fokos sütőben süssük 1 órán át, majd vegyük le az alufóliát és ha szükséges süssük még 10 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések